11 Ağustos 2015 Salı

GÜNEY AMERİKA’DAKİ MADENLERE GERÇEKLEŞTİRİLEN TEKNİK ZİYARETLERLE İLGİLİ RAPOR

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı, amaçlan doğrultusunda, her yıl dünyadaki başlıca maden ve tesislere teknik inceleme gezileri düzenlemektedir. Bu gezilerde incelenen yeni teknolojilerin, maden emniyeti ve işçi sağlığı uygulamalarının, madencilerin bilgi ve görgüsünü arttırması hedeflenmektedir. Kazanılan teknik bilgi ve kültürün, ülkemizde uygulanması, kaliteyi arttırma ve maliyeti düşürme sonuçları doğurduğundan ülke madenciliğinin gelişmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir.


Bu kapsamda, 19 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında, Şili, Brezilya ve Arjantin’e düzenlenen teknik inceleme gezisi sırasında, Bakır, Kurşun, Çinko, Altın ve Kömür maden ve tesisleri ziyaret edilmiş, Şili’nin Santiago kentinde düzenlenen Uluslararası Cevher Hazırlama Kongresine de katılınmıştır.
Söz konusu teknik inceleme gezilerine, 9’u TKİ’den olmak üzere, toplamda 30’a yakın diğer kamu kurumlarından ve özel sektörden temsilciler katılmışlardır. Teknik inceleme ziyaretleri kapsamında Güney Amerika’nın farklı coğrafyalarında incelemelerde bulunulmuş olup, incelenen yerleri gösterir kroki ve bu yerlere ait kısa programlar altta yer almaktadır:

20-21-22-23 Ekim 2014
Uluslararası Cevher Hazırlama Kongresine (IMPC-2014) katılım.

24 Ekim 2014
Las Tortolas firmasına ait bir Bakır ve Molibden madeni ziyareti

27 Ekim 2014
CETEM ve Yamana Gold – Chapada altın madeni ziyareti

28 Ekim 2014
Votorantim - Kurşun ve Çinko maden ziyareti.

29 Ekim 2014
Copelmi - kömür madeni ziyareti. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder